Stim cu totii ca o nunta presupune cheltuieli mari, in functie de amploarea evenimentului si numarul de invitati. Inainte de a-ti pune pirostriile, ar trebui sa iti faci o idee despre cat costa o nunta, pentru ca sunt multe aspecte de luat in considerare, oferte de vanat si planuri cu precizie matematica de indeplinit. De aceea, este esential sa iti faci inca de la inceput o lista de cheltuieli si sa estimezi suma la care va ajunge nunta.

De-a lungul timpului am văzut că nu există o sumă exactă și cât ne costă nunta depinde strict de posibilitățile fiecărei familii.

Cine spune că organizarea unei nunți este o muncă ușoară, acel om nu a luat parte la evenimentele care preced marea petrecere. Acea seară de neuitat este doar rezultatul multor zile de căutări, multor negocieri purtate între echipa de organizare și restaurante, fotografi etc. Oamenii întreabă mereu care este prețul mediu pentru organizarea unei petreceri, or este destul de greu să oferi o medie, într-o lume în care fiecare oferă în funcție de propria viziune asupra acestui eveniment.

Am încercat să aducem însă câteva prețuri pentru o petrecere de nuntă care dispune de un buget mediu:
– 1000 de euro pentru rochia de mireasă;
– 800 de euro pentru costumul mirelui;
– 2000 de euro pentru sala PERFECT amenajată;
– 2000 de euro pentru invitații, mărturii, servicii foto și video;
– 1000 de euro pentru formație.

Acestea ar fi costurile pentru un eveniment care dispune de un buget mediu. Dacă ar fi să calculăm, am ajunge undeva aproape de suma de 7000 de euro, însă cu toții știm că există surprize și alte elemente care ne obligă să mai adăugăm bani la bugetul alocat inițial.

Vom oferi în continuare și prețuri pentru anumite obiecte care sar peste medie:
– Rochie cu cristale – 5000 de euro;
– Pantofi cu cristale – 360 euro;
– Costumul de mire – 2000 de euro;
– Închirierea sălii amenajate complet – 3500 de euro;
– Formația – 1500 de euro;
– Servicii foto și video – 500 de euro.

Cu siguranță apariția acestor cifre poate speria un tânăr cuplu care dorește să pregătească petrecerea magică a nunții. Există și metode prin care prețul final poate scădea considerabil.

Cum reușim să negociem astfel încât să ieșim în câștig:

1. Petrecerile de nuntă sunt mai ieftine DUMINICA!
Pentru reducerea costurilor de organizare este de preferat ca echipa să negocieze cu anumite restaurante, în vederea stabilirii zilei de duminică pentru marele eveniment. De asemenea, alegerea zilei de duminică reprezintă un avantaj, întrucât există mult mai multe șanse de a găsi săli libere. Multe localuri oferă reducere de 15% pentru petrecerile organizate în zilele de duminică.

2. Fântâna de ciocolată s-a demodat
În loc de renumita fântână de ciocolată se poate amenaja un mini-bar cu felurite dulciuri, pentru a satisface gusturi variate. Acesta se poate închiria pentru suma de 200 de lei. Mult mai convenabil, spunem noi.

3. Formația aleasă
De ce să încercăm din răsputeri să aducem un renumit cântăreț sau cântăreață, când putem căuta în orașul nostru oameni cu un talent muzical, cărora le place să cânte. De asemenea, putem căuta în cadrul Facultăților de Arte trupe speciale care își pot crea un repertoriu pentru un asemenea eveniment. Închirierea unei trupe care nu este atât de celebră sau a unui artist nu atât de bine cunoscut ajunge undeva în jurul sumei de 500-800 de euro…

În concluzie, acest moment magic, plin de voie bună este unic în viață. Bugetul pentru un asemenea eveniment variază în funcție de locație, vestimentație, echipa de fotografi sau prețul meniului. Totodată, prețul final variază și în funcție de puterea de negociere a celor care ajută la organizare.